La nivelul judeţului Prahova, în data de 27 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1704 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare şi, implicit, evidenţa DSP-ului, au ieşit opt persoane şi au intrat alte 209. În carantină instituţionalizată se află 67 de persoane.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, în Prahova, au fost efectuate 3493 de teste, iar 104 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus. Dintre acestea, şase au decedat, 67 au fost declarate vindecate şi externate. În prezent, la nivelul judeţului, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19, internat la Spitalul Municipal Câmpina.  Acesta este în stare gravă, fiind ventilat mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi au acţionat pentru verificarea persoanelor aflate în evidenţe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locaţiilor de carantinare, fluidizarea circulaţiei rutiere, dar şi în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât şi o serie de agenţi economici.

 

Astfel, pe parcursul zilei de 26 mai 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost legitimate aproape 400 de persoane şi oprite în trafic aproape 200 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări şi la peste 1700 de persoane dintre cele aflate în izolare la domiciliu.

 

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 127 de sancţiuni, în valoare de 41.000 lei. Două dintre ele au fost date în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, opt pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 (republicată) pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 117 pentru fapte ilicite săvârşite în context.

 

Oamenii legii au deschis şi un dosar de cercetare penală, în baza art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, pentru două persoane care nu au respectat măsura carantinei şi a izolării la domiciliu.

 

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.