Gheorghe Iancu este jandarmul care l-a prins în doar câteva minute pe tânărul ce a înjunghiat o profesoară la Liceul "Spiru Haret" din Ploieşti.

Mihai Alexandru Niţescu, un fost elev al liceului, acum în vârstă de 22 de ani, a intrat, marţi, în incinta liceului, deşi accesul se făcea doar pe baza de cartelă, şi a ajuns până în faţa cancelariei.

Tânărul a urcat la primul etaj şi şi-a chemat fosta profesoară de matematică din cancelarie, la o discuţie pe hol.

În mâneca hainei, tânărul avea pregătit cuţitul. A înjunghiat-o pe tânăra profesoară şi a reuşit să fugă pe poarta liceului. Însă, în scurt timp a fost prins.

O patrulă a jandarmeriei, care se afla în zonă, a pornit imediat pe urmele atacatorului. Gheorghe Iancu spune că l-a observat pe individ cu cuţitul în mână şi l-a somat să se oprească.

”Am observat o persoană de aproximativ 20 de ani, avea un cuţit în mana, l-am somat sa se oprească, acesta a fugit. L-am prins, la aproximativ 20 de metri, l-am imobilizat, l-am încătuşat. În afara cuţitului cu care a înjunghiat-o pe doamna profesoara a mai avut un cuţit pe care l-a aruncat când a fost somat, un topor, o foarfeca, un patent”, a povestit jandarmul.

În 2016, Mihai Alexandru Niţescu şi-a ameninţat cu un cuţit un coleg. Atunci, a primit un termen de supraveghere de doi ani. Acum, a vrut să se răzbune pe fosta profesoară de matematică pentru că l-ar fi lăsat corigent

Femeia de 43 de ani, soţia unui judecător din oraş, a ajuns în stare gravă la spital, în şoc hemoragic. Tânărul agresor va fi supus unei expertize psihiatrice care va dovedi dacă a avut discernământ în momentul atacului.

Niţescu a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore fiind acuzat de tentativă de omor