Primarul Adrian Dobre continuă seria gafelor care deja l-au făcut celebru... Pe data de 18 iulie, edilul chema Consiliul Local în şedinţă de îndată pretinzând că a rezolvat la Ministerul Transporturilor şi la CFR obţinerea subconcesionării pasajului CF de la Podul Înalt.

De bună credinţă, consilierii au votat hotărârea prin care se solicita subconcesionarea pasajului CFR şi a terenului aferent pentru a se putea face lucrarea de lărgire a podului la patru benzi. În şedinţa de marţi, surprinzător, după numai două săptămâni, edilul liberal cere consilierilor să revoce hotărârea din 18 iulie, luată în regim de urgenţă, cu motivarea că, tot verbal, ar fi "discutat" cu premierul Dăncilă şi conducerea Ministerului Transporturilor şi cea a CFR să dea Ploieştiului în subconcesiune doar terenul aferent pasajului CF, pentru mutarea unor conducte magistrare, problema podului CFR rămânând agaţată "în tren".

Grupul PSD-ALDE a solicitat edilului, ca de această dată să prezinte documente, fiind clar că Dobre schimbă placa după cum îi convine şi invocă întâlniri fantasmagorice, nefinalizate în documete oficiale, întâlniri la care fiecare înţelege ceea ce vrea.

Dar, stupefacţie! Primarul a declarat în faţa Consiliului Local că nu a semnat niciun fel de document la Ministerul Transporturilor sau la CFR. totul fiind pe...vorbe şi promisiuni.

Iar aceste "vorbe" ar costa Ploieştiul FIX 700.000 de lei, costul estimat al mutării unor conducte care, în lipsa modificării podului nu ar trebui mutate.

Mai mult, cu seninatate, Adrian Dobre i-a informat pe consilierii locali că la acest moment nu există o lege care să permită municipalitătţii să preia in subconcesiune podul şi terenul şi că proiectul trebuie să aştepte modificarea legislaţiei!!!

La final, după discuţii aprinse, consilierii i-au votat primarului propunerea modificată, solicitându-i acestuia să nu mai vină şi a treia oară cu aceeaşi problemă şi cu o nouă variantă.

Oricum, se pare că Dobre duce pasajul CFR  pe urmele spitalului municipal de urgenţă pe care a promis să îl facă în acest mandat şi care pe parcursul a doi ani, a stabilit recordul de a avea cinci locaţii posibile.

Tocmai de aceea concluzionăm ca fiind doar la ediţia a doua, pasajul CFR stă încă bine.... Dar aventura continuă!!!