Poliţiştii fac şapte percheziţii în Bucureşti, Iaşi şi Prahova, la persoane suspectate că, prin firme fantomă, au înregistrat operaţiuni fictive cu produse petroliere şi închirieri de utilaje, pentru a deduce ilegal TVA, prejudiciul produs prin spălare de bani şi evaziune fiind de 3,6 milioane lei.

Anchetatorii vor duce patru persoane la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 3. Pe numele acestora au fost emise mandate de aducere, în dosarul în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Bucureşti şi Poliţiei Capitalei.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, prin intermediul unor societăţi fantomă, înregistrau operaţiuni fictive cu produse petroliere, închirieri de utilaje şi prestări servicii, în scopul deducerii ilicite de TVA. Prejudiciul produs bugetului de stat este estimat la 3.600.000 de lei", au precizat sursele citate.

Percheziile sunt făcute de poliţişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucureşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.