Fostul şef al Poliţiei Mizil a fost trimis în judecată, în dosarul în care era cercetat pentru favorizarea făptuitorului şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, la aproape doi ani de cânt DIICOT a anunţat declanşarea acestei investigaţii.

Direcţia Generală Anticorupţie a anunţat trimiterea în judecată a dosarului. Fostul şef al Poliţiei Mizil este acuzat de patru acte de favorizarea făptuitorului, dar şi de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. "Inculpatul a pretins favoruri sexuale din partea unei minore. în scopul de a îndeplini un act privitor la atribuţiile sale de serviciu, respectiv de a da curs plângerii formulată de mătuşa minorei, împreună cu aceasta. în sensul recuperării unor bunuri rămase în posesia membrilor unei familii din localitatea Mizil. De asemenea, acesta a favorizat membrii unui grup infracţional prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare, ajutându-i astfel pe suspecţi să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat. În cauză au mai fost trimise în judecată două persoane, pentru infracţiunea de trafic de minori", se arată în comunicatul DGA.

Marius R. a fost reţinut şi apoi arestat preventiv, în noiembrie 2016. Mai multe persoane erua bănuite că au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat având ca scop săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea şi adăpostirea în scopul exploatării sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violenţă. "S-a reţinut că inculpaţii au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza judeţelor Prahova şi Buzău să întreţină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona", se preciza într-un comunicat transmis de DIICOT la vremea respectivă.

"R. Marius a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului infracţional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuţiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane", se mai arăta în comunicatul DIICOT.

Instanţa nu a anunţat, încă, primul termen pentru judecarea dosarului.