Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova împreună cu Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Oraşului Sinaia va organiza şi desfăşura un exerciţiu de cooperare, cu forţe şi mijloace în teren, pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă în cazul producerii unor inundaţii în cartierul Cumpătu, str. Scropoasa,  miercuri 28 mai 2014.

În cadrul acestui exerciţiu se va verifica modul de realizare a înştiinţării, avertizării, alarmării şi evacuării populaţiei şi bunurilor din zonele posibil afectate.

Scopul acestui exerciţiu este acela de a antrena membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a interveni în mod unitar în rezolvarea unei situaţii de urgenţă.

Având în vedere că este doar un exerciţiu de alarmare publică, dar şi pentru a  evita  anumite probleme, rugăm cetăţenii din Cartierul Cumpătu (zona  str. Scropoasa) unde va avea loc aplicaţia practică să nu intre în panică şi să respecte indicaţiile organelor de ordine publică.

Semnalul de alarmare, „Alarmă la Dezastre“ se va da pe data de 28 MAI 2014, în jurul orelor 12 şi se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Semnalul de „Încetare a Alarmei“ se va da în jurul orelor 14 şi constă dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu o durată de 2 minute.

În acest exerciţiu vor fi implicaţi: Detaşamentul de Pompieri Sinaia, Detaşamentul de Jandarmi Ordine Publică Sinaia, Poliţia Locală, Ambulanţa Sinaia, SC Sinaia Forever SRL, SC Transport Urban SRL şi operatorii de utilităţi publice din oraş.

Conform legislaţiei în vigoare un astfel de exerciţiu se desfăşoară odată la trei ani.