Aproximativ 400 de turişti care şi-au petrecut Revelionul la munte au mers, în prima zi a anului, pe pârtiile de pe Valea Prahovei, unde stratul de zăpadă artificială măsoară până la aproximativ 25 de centimetri.

Mihai Coleşi, reprezentantul Centrului de informare turistică Buşteni, a declarat, pentru Agerpres, că peste 200 de iubitori ai sporturilor de iarnă se află pe pârtia Kalinderu I, cu o lungime de aproximativ 1.400 de metri, care a fost înzăpezită artificial. Tot aici, zeci de persoane, majoritatea copii, se află în Fun Park-ul situat la baza domeniului schiabil.

La Sinaia nu se poate schia pe nicio pârtie, în condiţiile în care nu a nins, iar temperaturile au fost prea ridicate, astfel că Pârtia Nouă, care dispune de o instalaţie de zăpadă artificială, nu a putut fi suficient de bine amenajată.

Totuşi, la baza Pârtiei Noi, deservită de telegondolă, a fost amenajată o porţiune pe care zeci de turişti se dau cu sania. De asemenea, ei au la dispoziţie în această staţiune şi un patinoar cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi deschis în Parcul ''Dimitrie Ghica''.

Alţi peste o sută de turişti se află pe cele patru tronsoane de pârtie deschise în staţiunea Azuga.

Potrivit administratorului domeniului schiabil, Vasile Richea, stratul de zăpadă măsoară între opt şi 25 de centimetri, iar temperaturile variază între minus un grad, în staţiune, şi zero grade pe munte, unde este senin.