În această dimineaţă, o comisie formată din reprezentanţi ai CSM Ploieşti, ai Agenţiei Naţionale de Zootehnie şi ai crescătorilor de cai atât de stat, cât şi din mediul privat a verificat pista de trap din cadrul Hipodromului Ploieşti în vederea acordării avizului de funcţionare.

S-au făcut măsurători şi s-a verificat calitatea pistei, astfel, că, la final, comisia a stabilit că pista poate primi avizul de funcţionare pentru desfăşurarea curselor în anul 2018, existând patru opinii în acest sens şi doar două propuneri de avizare până la jumătatea anului.

Comisia a fost alcătuită din Claudiu Coman (şef Complex Hipodrom), Cătălin State (inspector de specialitate Complex Hipodrom), Petruţa Tureac (Responsabil Registru Genealogic Agenţia Naţională pentru Zootehnie), ing. Mihai Prună (reprezentant Regia Naţională a Pădurilor Romsilva DCEAC Herghelia Dor Mărunt), Tiberiu Nan (reprezentant Asociaţia Calului de Trap) şi Marian Manea (reprezentant Federaţia Română de Trap).

Tot astăzi, într-o şedinţă ce a urmat procesului de avizare a pistei şi la care a participat şi coordonatorul activităţii de pe Hipodrom, Lucian Rădulescu, s-au stabilit alte câteva repere ale perioadei precompetiţionale, după cum urmează:

– săptămâna viitoare, reprezentanţii Complexului Hipodrom vor merge la Agenţia Naţională pentru Zootehnie pentru a fi avizat Regulamentul de Trap pe anul 2018;

– s-au stabilit trei sesiuni de examinare pentru acordarea licenţelor pe anul 2018, în datele de 11, 18 şi 25 aprilie;

– s-au stabilit trei sesiuni de curse de calificare, în zilele de 12, 19 şi 26 aprilie.

Conform reprezentanţilor Hipodromului, prima cursă va fi organizată pe 29 aprilie.