Poliţiştii prahoveni au făcut, luni dimineaţă, trei percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi comis delicte silvice. Opt mandate de aducere au fost puse în aplicare.

La data de 29 ianuarue, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 10 Valea Călugărească au efectuat 3 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni silvice. Descinderile au avut loc la două locaţii din comuna Colceag şi una din comuna Iordăcheanu, satul Vărbila.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna noiembrie a anului trecut, persoanele în cauză ar fi tăiat fără drept şi ar fi sustras material lemnos din fondul forestier situat pe raza comunei Drăgăneşti.

Ulterior, lemnul ar fi fost vândut unor persoane, care l-au folosit la încălzirea locuinţelor.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au indisponibilizat 3 motoferăstraie, precum şi alte unelte folosite în activitatea infracţională. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de aproximativ 4 m³ de material lemnos.

Au fost puse în aplicare 8 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Percheziţiile au fost desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din I.J.P. Prahova.

Acţiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcţiei de Acţiuni Speciale a Poliţiei Române.