Primăria Ploieşti este în pragul falimentului, din cauza managementului "extraordinar" al primarului liberal Adrian Dobre!  Nu mai există lichidităţi şi nici prevedere bugetară pentru ca municipalitatea să plătească serviciile de utilitate publică.

Activitatea SGU deja a fost blocată, după ce primăria Ploieşti nu a mai avut bani pentru a da comenzi de lucrări şi acelaşi lucru este la un pas să se întâmple şi în ceea ce priveşte transportul public în comun sau salubritatea.

Viceprimarul Cristian Ganea caută soluţii şi crede că există două variante: să fie luaţi bani de la plata autobuzelor noi sau din cei prevăzuţi pentru majorarea capitalului Hale şi Pieţe S.A.. Capitalul social al Hale şi Pieţe trebuia majorat pentru reabilitarea Pieţei Centrale încă din luna ianuarie 2018, dar deşi Consiliul Local a votat o hotărâre în acest sens, banii nu au fost alocaţi, iar viceprimarul Cristian Ganea spune că ţinând cont de faptul că piaţa nu va fi refăcută anul acesta ar putea fi folosiţi aceşti bani pentru plata serviciilor de utilitate publică.

„Sunt probleme reale cu bugetul municipiului. Căutăm tot felul de artificii şi soluţii legale pentru a-l putea echilibra. Avem nevoie de aproximativ 15 milioane de lei pentru a putea încheia luna noiembrie cu prevederile bugetare ce privesc societăţile SGU, TCE, RASP, iluminatul public, curăţenia, chiar şi CSM are de luat o mică sumă. Ideea este că nu ştim exact de unde vom lua aceşti bani. Sunt mai multe surse, una dintre ele ar fi posibilitatea de a întârzia plata autobuzelor Altă soluţie ar fi din cei 18 milioane alocaţi SC Hale şi Pieţe să luăm o parte, având în vedere că anul acesta nu o să-i folosească. Încă nu am găsit cadrul legal. Într-adevăr primăria suferă de cauza lipsei de lichidităţi şi prevederi bugetare la aceste capitole. Bugetul de investiţii nu este afectat de aceste probleme“, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul Ploieştiului.

Se pare că ar fi nevoie de 3,6 milioane lei la TCE, 2 milioane lei la SGU, 1 milion lei la iluminatul public, 3,8 milioane lei la salubritate, 4,2 milioane lei rate către bănci şi 550.000 lei la CSM.