Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis marţi dimineaţă o avertizare cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Dâmboviţa şi Prahova. De asemenea, se află sub avertizare cod galben de inundaţii, până miercuri dimineaţă, alte şapte judeţe.

Potrivit hidrologilor, în urma ploilor torenţiale se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice Ialomiţa şi Prahova, în judeţele Dâmboviţa şi Prahova.

Pentru aceste judeţe, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, marţi dimineaţă, o avertizare cod galben de inundaţii, care este în vigoare până la ora 15.00.

De asemenea, de marţi, de la ora 03.00 şi până miercuri dimineaţă, la ora 9.00, este în vigoare o avertizare cod galben de inundaţii pentru râuri din alte şapte judeţe - Mehedinţi, Caraş-Severin, Dolj, Hunedoara, Gorj, Vâlcea şi Argeş.

Astfel, sunt vizate râurile Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş şi afluenţii mici ai Dunării. Conform hidrologilor, pot avea loc scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.