Comitetul de coordonare al CSM Ploieşti a stabilit joi începerea procedurilor pentru separarea activităţii sportive de cea de administrare a bazelor sportive, măsura având ca scop mai buna administrare a banului public.

Reamintim că în acest moment conturile CSM Ploieşti sunt blocate de executări silite ca urmare a existenţei titlurilor executorii obţinute de foştii sportivi ai clubului dar şi de datorii neplătite la ANAF.

În aceste condiţii, sumele virate de primărie în conturile CSM nu mai pot fi folosite pentru bazele sportive aflate în administrarea CSM (stadion Ilie Oană, Hipodromul Ploieşti, Sala Sporturilor, Sala de sport Leonard Doroftei), aceste imobile fiind în real pericol. Conform analizei făcute în Comitetul de coordonare, există un deficit bugetar la CSM de aproximativ 2,5 milioane lei

Referitor la aceasta problemă, viceprimarul Cristian Ganea ne-a declarat: „Separarea activităţii sportive de cea de administrare a bazelor sportive este absolut necesară pentru menţinerea în bune condiţii de funcţionare a acestor bijuterii ale Ploieştiului. Deficitul bugetar la CSM este extrem de mare, iar menţinerea acestui stil de lucru nu va face decât  să adâncească gaura neagră în care se află clubul. Dacă nu se iau măsuri ferme,  serioase, de reducere a cheltuielilor şi de evitare a celor nejustificate, nu putem vorbi de sport competitiv la Ploieşti. Tocmai de aceea, împreuna cu Comitetul de coordonare al CSM, am decis separarea activităţii sportive de cea de administrare a bazelor sportive, aceasta din urmă urmând să fie preluată de o direcţie special constituită in cadrul primăriei. Am rezolvat şi problema posturilor necesare pentru această nouă structură, cele 16 persoane incadrate la CSM ca antrenor cu carte de muncă urmând să fie angajate pe bază de contracte de prestări activităţi sportive, conform legii”

Potrivit hotărârii Comitetului de coordonare, noua structură de administrare a bazelor sportive ar urma să devină functională incepând cu 1 ianuarie anul viitor şi ar trebui să aibă un buget propriu, surse proprii de venituri, separat de activitatea sportivă.

CSM Ploiesti urmează să redevina un club sportiv exclusiv dedicat activităţii sportive de masa şi, în măsura permisă de bugetul alocat, şi zonei de sport de performanţă, atât la nivel de copii şi juniori cât şi la nivel de seniori.