Conducerea Prefecturii Prahova a decis să implementeze, chiar de la 1 septembrie, sistemul bazat exclusiv pe programări on-line, şi pentru eliberarea autorizaţiilor de circulaţie provizorii a vehiculelor, respectiv la preschimbarea permisului de conducere. Decizia a a fost anunţată la mai puţin de o săptămână de când această soluţie a fost implementată în cazul programărilor pentru înmatriculările auto.

Având în vedere solicitările cetăţenilor şi avantajele oferite de sistemul de programare on-line, Instituţia Prefectului Judeţul Prahova a luat decizia că, începând cu data de vineri, 01.09.2017, programările să se realizeze exclusiv on-line. Sistemul va fi operaţional de vineri, 01.09.2017, ora 00.00 când persoanele fizice şi juridice pot rezerva dată şi oră pe care le doresc pentru prezentare la SPCRPCIV, începând de luni, 04.09.2017. Vor fi în funcţiune două aplicaţii pentru eliberarea autorizaţiilor de circulaţie provizorii a vehiculelor:

* O aplicaţie de programare on-line pentru eliberarea autorizaţiilor de circulaţie provizorii a vehiculelor pentru ghişeul nr. 4, destinată persoanelor fizice şi persoanelor juridice care nu au ca obiect de activitate comerţul cu autoturisme şi autovehicule;

* O aplicaţie de programare on-line pentru eliberarea autorizaţiilor de circulaţie provizorii a vehiculelor pentru ghişeul nr. 6, destinată persoanelor juridice care au ca obiect principal de activitate comerţul cu autoturisme şi autovehicule.

Precizăm că nu vor fi preluate la ghişeu programările care conţin date false sau neconforme cu realitatea sau nu respecta destinaţia ghişeului.

Pentru programările la preschimbarea permisului de conducere, cetăţenii vor accesa aplicaţia on-line existenţa", se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Ca şi în cazul înmatriculărilor, persoanele ce nu au posibilitatea accesării site-ului www.prefecturaprahova.ro, vor avea la dispoziţie "telefonul cetăţeanului", 0244.510.070, la care va răspunde, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, între orele 09.00 — 16.00, iar în ziua de vineri între orele 09.00 — 14.00, un funcţionar ce va realiza programarea în sistem şi va informa solicitantul cu privire la data şi ora la care urmează să se prezinte la ghişeu.

Activitatea de eliberare a autorizaţiilor de circulaţie provizorii a vehiculelor se va realiza de către lucrătorii SPCRPCIV la ghişeul nr.4, (persoane fizice şi juridice care nu au ca obiect de activitate comerţul cu autoturisme şi autovehicule), în intervalul orar 08.30 — 16.30, în zilele lucrătoare şi respectiv 10.30 — 18.30, în zilele de joi ale săptămânii, iar la ghişeul nr.6, (persoane juridice care au ca obiect principal de activitate comerţul cu autoturisme şi autovehicule), de luni până vineri inclusiv în intervalul orar 15.00 — 16.30.

Considerăm că prin implementarea acestui sistem, numărul cererilor soluţionate va creşte, iar cetăţenii vor fi mai mulţumiţi de calitatea serviciilor.