Reprezentanţii firmei Baupartner Construct, cea care construieşte parcarea din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor, explică în premieră cum va arăta construcţia la final şi oferă detalii tehnice care nu au fost cunoscute până acum.

Ceea ce ştiam este că, proiectul prevedea că parcarea de strada Cuza Vodă, din spatele Casei de Cultură a Casei Sindicatelor, parcarea va avea un regim de înălţime P+5-6 etaje decalate şi va fi amenajată pe o suprafaţă de 1.485 mp. La final, construcţia va dispune de 272 de locuri de parcare şi va deservi şi viitorul spital de pediatrie. Lucrările de construire a parcării de pe strada Cuza Vodă se vor desfăşura pe o perioadă de 10 luni. Valoarea lucrărilor se ridică  la 8.619.770 lei fără TVA (1,9 milioane euro).

Mai multe locuri de parcare decât era stabilit iniţial

Potrivit constructorului, parterul va acomoda 44 de locuri de parcare, în timp ce etajele 1-5 câte 50 de locuri iar deasupra va exista o terasă circulabilă descoperită tot cu 50 de locuri de parcare. În total, vor exista 344 de locuri de parcare şi nu 272 cât erau precizate iniţial ( ori 72 dintre acestea vor fi rezervate personalului medical al viitorului spital de pediatrie).

Infrastructura este formată din fundaţii continue şi grinzi de fundare din beton armat turnate monolit. Suprastructura este din pereti structurali din beton armat, stâlpi, şi grinzi precomprimate prefabricate din beton armat. Elementele prefabricate sunt realizate în fabrica Baupartner Construct din Ariceştii Rahtivani (Prahova) şi transportate cu vehicule de capacitate mare şi agabaritice. La final, acestea sunt montate cu automacarele de mare tonaj. Fixarea elementelor prefabricate se realizează cu buloane speciale sau monolitizari, în functie de tipul elementului.

Cele 7 faze ale construcţiei

Faza 1 a construcţiei a presupus realizarea fundaţiei monolit. Faza a doua presupune montarea stâlpilor prefabricaţi; Faza 3 – montarea în paralel a elementelor prefabricate, grinzi, pereţi de diafragmă, elemente de planşeu de tip T, rampe şi predale; Faza 4- suprabetonare planşee prefabricate. Faza 5 – instalaţii; Faza 6 – finisaje; Faza 7 – montare utilaje şi echipamente

La final, faţada posterioară va fi închisă cu pereţi prefabricati, iar faţada principală va fi inchisă cu jaluzele metalice.

Parcarea va dispune de un lift cu o capacitate de 8 persoane.

Material realizat cu ajutorul inginerului Adrian Petrini, din cadrul societăţii Baupartner Construct.