Dosarul lui Andrei Volosevici a rămas în pronunţare!

Curtea de Apel Ploieşti va da sentinţa pe 28 noiembrie, în faza de fond a dosarului fostului primar Andrei Volosevici. 
 

De această decizie va depinde modul în care se va derula campania electorală pentru localele din 2020, pentru că este ştiut că Andrei Volosevici are de gând să intre din nou în competiţie.

Procurorii DNA Ploieşti susţineau în rechizitoriu dosarului din 2016 că Volosevici, în calitatea sa de primar al municipiului, „a iniţiat proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploieşti cu SC FC Petrolul SA” şi “a semnat un contract de asociere între municipiul Ploieşti şi societatea comercială FC Petrolul SA Ploieşti, contract încheiat prin nerespectarea dispoziţiilor Legii administraţiei publice locale – în condiţiile în care o instituţie publică nu poate finanţa o activitate lucrativă desfăşurată de un agent economic cu capital privat. În acest fel, acesta a determinat prejudicierea bugetului local cu suma totală de 32.577.437 lei şi concomitent obţinerea, de către S.C. FC Petrolul SA Ploieşti, a unui folos necuvenit de aceeaşi valoare”. Procurorii au mai reţinut în rechizitoriul întocmit în urmă cu trei ani că Andrei Volosevici ar fi pretins sume de bani de la doi oameni de afaceri – care ulterior l-au denunţat la DNA – pentru campania electorală pentru alegerile locale, în schimbul unor beneficii.

Este dosarul care l-a scos pe Andrei Volosevici din cursa pentru fotoliul de primar al Ploiestiului şi cel care l-a propulsat pe Adrian Dobre in fruntea municipalităţii.