Viitorul preţ al gigacaloriei, dar şi faptul că Primăria Ploieşti nu are în acest moment bani suficienţi pentru acoperirea subvenţiei acordate populaţiei pentru încălzirea apartamentelor reprezintă o problemă reală a municipiului, consideră senatorul PSD Radu Oprea, preşedintele organizaţiei municipale a social democraţilor. 

Într-o conferinţă de presă organizată de PSD Ploieşti, senatorul Oprea a atras atenţia că bugetul municipiului are o gaură uriaşă la acest capitol şi este posibil ca populaţia să fie afectată

„Astăzi avem un tarif aprobat în Ploieşti prin hotărâre de Consiliu Local, cu tot cu TVA, de 416,19 lei. În acelaşi timp, tot Consiliul Local a decis ca ploieştenii să plătească un preţ de 193,69 de lei. Restul înseamnă subvenţie de la bugetul municipiului şi astăzi, în aceste condiţii, am avea nevoie de 62 de milioane de lei în buget. Ar fi o lipsă de 14 milioane de lei în acest moment, pentru că sunt prevăzuţi 48 de milioane de lei”, a afirmat senatorul PSD.

„Avem în acest moment o aprobare de la ANRE, referitoare la majorarea preţului gigacaloriei în Ploieşti. Dacă ne uităm la ceea ce se propune, vedem că ar creşte preţul gigacaloriei pentru cetăţenii Ploieştiului la 472 de lei. Sunt aproximativ 320.000 de gigacalorii pe consumul populaţiei în Ploieşti. O socoteală simplă arată că ar fi nevoie de un buget de aproape 80 de milioane de lei. Atunci ar fi o lipsă de aproape 32 de milioane de lei. Banii vin din bugetul acestui an şi din cel al anului viitor. Iar subvenţia trebuie acordată, pentru că Primăria trebuie să respecte hotărârile Consiliului Local Ploieşti. Nu am găsit nicărieri o explicaţie reală despre cum va fi acoperită această subvenţie, din bugetul şi aşa sărăc al Ploieştiului. Şi trebuie să spunem că va intra în vigoare anul viitor şi Legea consumatorului vulnerabil, care va asigura sprijn şi pentru cei care locuiesc la casă”, a mai afirmat Radu Oprea.