Problemele de la CSM Ploieşti devin mai grave, cu fiecare zi care trece. Sportivii neplătiţi de club din cauza nepăsării şefilor din Primăria Ploieşti au câştigat în instanţă plata salariilor restante şi au început să execute silit clubul. Aşa se face că până acum a fost plătită suma de 120.000 de lei şi mai există titluri executorii în valoare de 1.150.000 de lei.

Cu alte cuvinte orice ban intră în contul clubului nu pot fi folosiţi pentru administrarea bazelor sportive, ci ajung în conturile sportivilor neplătiţi.

Situaţia nu l-a lăsat impasibil pe viceprimarul Cristian Ganea, care consideră că trebuie găsite, rapid, soluţii pentru redresarea clubului.

Viceprimarul PSD va iniţia un proiect de hotărâre prin care să poată fi angajat un avocat care să apare în instanţă interesele clubului sportiv.

De asemenea, viceprimarul propune publicarea noilor tarife de închiriere de la Hipodrom, astfel încât să fie atraşi crescătorii de cai pentru a folosi dotările hipodromului.

Cristian Ganea consideră că trebuie luate măsuri urgent pentru ca activitatea sportivă să continue, mai ales că există deja o Lege a Sportului care permite finanţarea diverselor acţiuni.

„Este anormal să plătim de atâta timp antrenori şi profesori dar să nu avem nicio finalitate a acestor bani. Copiii şi juniorii trebuie să meargă la competiţii sportive. Activitatea sportivă înseamnă participarea la competiţii. Nu mai putem participa la concursuri pe banii părinţilor. Este anormal ca oamenii să plătească deplasări şi înscrierea în competiţii, iar CSM să se laude cu medaliile aduse. Dacă gândim la rece, medaliile sunt ale părinţilor nu ale clubului”, ne-a spus viceprimarul Ganea.

Social democratul consideră că trebuie iniţiat urgent un alt proiect de hotărâre prin care Hipodromul şi Stadionul Ilie Oană să fie desprinse de activitatea sportivă, devenind centre de profit.

„Duminică am fost la Hipodrom, iar iarba era netunsă. Totul arăta dezolant. Nu s-au putut face aceste acţiuni din cauza lipsei banilor. Pista de galop a fost tunsă pe banii angajaţilor. Este o situaţie ciudată şi nu este normal ceea ce se întâmplă”, ne-a mai declarat Cristian Ganea.

Viceprimarul doreşte să tragă un semnal de alarmă şi cere măsuri urgente pentru intrarea în normalitate a clubului sportiv.

Cristian Ganea consideră că este anormal ca primarul Adrian Dobre să îi ceară să demisioneze, ori de câte ori aduce în discuţie problemele reale ale municipalităţii. “Aşa ceva este anormal. Primarul Adrian Dobre cere demisia mea, ori de câte ori critic activitatea sa. Nu mai bine găsim soluţii împreună pentru rezolvarea problemelor? Primarul ar trebui să termine cu văicărelile. Se plânge că nu îl ajută Consiliul Local, dar ar trebui să discute cu echipa de consultanţi pe care o are. Doar a angajat atâţia oameni...Oricum consider de bun augur venirea în echipă edilului a lui Bogdan Nica, un adevărat profesionist, care a demonstrat că ştie să rezolve probleme, nu să creeze altele. În sfârşit, edilul demonstrează că a înţeles că trebuie să ai alături profesionişti foarte buni, ca să gestionezi un oraş precum Ploieştiul. Iar Bogdan Nica este un profesionist!”, a mai spus Ganea.