Accident de muncă pe platforma industrială Lukoil Ploieşti. Doi angajaţi aflaţi în timpul programului de lucru au fost victimele unui accident de muncă. Muncitorii demontau o vană a unei instalaţii industriale şi s-au opărit cu abur.

Accidentul de muncă a avut loc, marţi după-amiază, pe platforma rafinăriei Petrotel Lukoil din Ploieşti, unde îşi desfăşoară activitatea mai multe societăţi comerciale din industria petrolieră.

Primele informaţii de la faţa locului arată că doi muncitori, cu vârste de aproximativ 60 de ani, au suferit arsuri de gradele unu şi doi în zona membrelor superioare şi a toracelui, după ce au fost opăriţi cu abur în timp ce desfăceau o vană.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale, care au constatat că cei doi au arsuri pe suprafeţe cuprinse între şapte şi zece la sută din corp.

Inspectorarul Teritorial de Muncă urmează să stabilească dacă cei doi bărbaţi erau angajaţi ai rafinăriei sau ai uneia dintre firmele care au contract cu Petrotel Lukoil, precum şi condiţiile în care aceştia s-au opărit cu abur.