Mai mulţi susţinători ai echipei de fotbal Petrolul Ploieşti au participat, în data de 9 noiembrie, în parcarea situată între Palatul Administrativ Ploieşti şi Palatul Culturii, la o adunare publică avizată, anunţă Jandarmeria Prahova într-un comunicat de presă

"Pe timpul desfăşurării manifestării, au fost folosite materiale pe bază de amestecuri pirotehnice (torţe cu flacără de culoare roşie, stroboscoape şi petarde) fiind pusă în pericol integritatea corporală a celorlalte persoane participante la adunare.

Ulterior acestui spectacol, au fost identificaţi Alin M. de 27 de ani şi  Cristian P. de 17 ani, domiciliaţi în municipiul Ploieşti, judeţul Prahova, care, pe timpul  spectacolului au folosit materialele mai sus enunţate fără drept, depăşind cadrul legal.

Ca urmare, celor doi li s-a întocmit proces – verbal de constatare pentru fapta susceptibilă a fi „EFECTUAREA ORICĂREI OPERAŢIUNI CU ARTICOLE PIROTEHNICE FĂRĂ DREPT”, urmând ca organele de poliţie să continue cercetările.

De asemenea, pentru neluarea de către organizatori a măsurilor de întrerupere a adunării publice, după folosirea amestecurilor pirotehnice, Asociaţia „LUPII GALBENI”, în calitate de organizator, va fi sancţionată cu 1000 lei, în conformitate cu prevederile legii 60 din 1991 privind adunările publice.", se mai specifică în comunicatul IJJ Prahova.