Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova a organizat, vineri, o razie în Piaţa Agroalimentară din comuna Puchenii Mari,  acţiunea vizând identificarea şi verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi ilicite şi acţionează în domeniul  comerţului cu legume şi fructe. Poliţiştii au verificat 49 de agenţi economici şi 30 de producători agricoli, fiind legitimate 128 de persoane, şi au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 102.000 lei. De asemenea, în urma acţiunii, au fost confiscate peste 6.700 de kilograme de legume şi fructe, precum şi alte bunuri nealimentare, în valoare totală de peste 11.000 e lei.

Un singur comerciant a rămas, ieri, fără aproape 150 de kilograme de fasole boabe, în valoare de peste 1.000 de lei, pentru că nu putut face dovada provenienţei. Mai mult, acesta are de plătit şi o amendă  de 5.000 de lei.

O altă amendă, de 1.500 de lei, a fost aplicată unei persoane care ar fi scos la vânzare 2.210 kg de pepeni pentru care, de asemenea, nu a putut face dovada provenienţei. În plus, poliţiştii a dispus confiscarea mărfii găsite asupra acestei, în valoare de peste 3.300 de lei.