Radu Ionescu, vicepreşedintele CJ Prahova, a fost reţinut de procurorii DNA Ploieşti pentru 24 de ore, după ce a fost adus cu mandat la sediul instituţiei.

Prezentăm integral comunicat DNA-Serviciul Teritorial Ploieşti:
 

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 martie 2016, a inculpatului

IONESCU CEZAR LIVIU RADU, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, la data faptelor şi în prezent, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul lunii noiembrie 2006, inculpatul Ionescu Cezar Liviu Radu, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a pretins şi primit de la un om de afaceri (denunţător în cauză) un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea acestuia din urmă referitor la derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Judeţean Prahova şi efectuarea la timp a plăţilor aferente.

Autovehiculul în cauză a fost primit prin intermediul unei alte firme care, în perioada 22.12.2006 - 11.05.2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăţi.

Inculpatului Ionescu Cezar Liviu Radu i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea SRI Prahova.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. "

Faptele de care este acuzat Ionescu au avut loc în perioada în care Consiliul Judeţean Prahova era condus de fostul deputat PDL Florin Anghel.