Mai mulţi indivizi mascaţi au aruncat în aer un bancomat din apropierea Castelului Peleş.

 

Poliţia a anunţat doar că “în cauză a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului materiilor explozive, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova”

 

Hoţii ar fi furat, în acest fel, zeci de mii de lei, şi au dispărut, aşa cum s-a întâmplat şi în celelalte cazuri, de până acum.

 

 Indivizii au plănuit în detaliu lovitura. S-au echipat cu haine închise la culoare şi au purtat cagule. Atacul l-au dat dimineaţa, la ora 4, cât era încă întuneric, şi au avut grijă să acopere camerele de supraveghere cu un fes.

 

Bubuitura pe care au provocat-o ca să dizloce automatul bancar i-a trezit pe turiştii cazaţi la hotelurile din apropiere.

 

Bancomatul pe care suspecţii l-au aruncat în aer era montat pe peretele unui hotel. Potrivit unor surse din anchetă, în momentul atacului, în automat erau 50.000 de lei însă deocamdată nu se ştie ce sumă au reuşit să fure hoţii. Printre bucăţile de plastic şi cioburi rămase în urmă, poliţiştii au găsit mai multe bancnote.

 

Anchetatorii bănuiesc că după atac, hoţii au fugit prin pădurea din apropiere. Deşi zona a fost verificată de poliţişti şi jandarmi până acum suspecţii nu au fost prinşi.

 

Nu este primul atac de acest fel din România. La sfârşitul lunii decembrie 2019, hoţii- încă aflaţi în libertate – au aruncat în aer un bancomat amplasat în curtea unui restaurant din apropierea pârtiilor din Poiana Braşov. Hoţii au plecat atunci cu aproape 100.000 de lei.

 

Nu au fost prinşi nici tâlharii care au aruncat în aer un bancomat din Braşov, în decembrie 2018 şi au furat peste 160.000 de lei.