Ultimele 12 ore au adus primele intervenţii specifice sezonului rece, în judeţul Prahova. Pe DN 1A s-a intervenit pentru deszăpezire, la Măneciu, după ce câteva TIR-uri au rămas blocate, pe raza judeţului Braşov. Şi echipajele ISU au acţionat, în a doua parte a zilei de miercuri, dar şi joi dimineaţă, pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe carosabil.

 

Intervenţii ale ISU Prahova, pentru degajarea copacilor doborâţi de vânt, pe şoselele din judeţ, au avut loc miercuri seară la Sinaia, pe Drumul Cotei, la Măneciu, pe DN 1A, dar şi pe DN 1, la Potigrafu, unde un arbore s-a prăbuşit peste o maşină în mers. Incidentul s-a soldat, din fericire, numai cu pagube materiale.

 

Joi dimineaţă, echipajele au fost solicitate pentru îndepărtarea copacilor căzuţi pe DN 1, în zona Izvorul Rece, la Sinaia pe str Theodor Aman şi la Măneciu, în satul Cheia.

 

Tot la Măneciu, miercuri seară, s-a intervenit pentru curăţarea DN 1A, pentru o vreme fiind restricţionat accesul vehiculelor cu MMA peste 7,5 tone dincolo de Vălenii de Munte. Măsura a fost luată după ce două TIR-uri au rămas blocate, pe drumul naţional, pe raza judeţului Braşov.

 

Codul galben de vânt şi ninsori viscolite valabil pentru zonele montane din Carpaţii Orientali şi Meridionali expiră joi seară, la ora 18.00.