Clădirea Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Ploieşti va intra în reabilitare. Autorităţile locale vor demara restaurarea faţadei şi înlocuirea tâmplăriei din aripa nordică a unităţii de învăţământ.

Reprezentanţii municipalităţii estimează o valoare a contractului de 37.500 de lei, fără TVA

În Caietul de sarcini care face parte din documentaţia aferentă acestei proceduri ("Întocmire D.A.L.I. –Restaurare faţadă şi înlocuire tâmplărie la clădirea Colegiului Naţional «Mihai Viteazul» aripa nord) se menţionează că "imobilul în care funcţionează Colegiul Naţional «Mihai Viteazul» este înscris în domeniul public al Municipiului Ploieşti (...). Corpul C - aripa de nord al Colegiului Naţional «Mihai Viteazul» este monument istoric înscris în Lista Monumentelor Istorice a judeţului Prahova la poziţia PH-II-m-B 16271, monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local".

"Corpul de clădire monument - aripa nord în care funcţionează Colegiului Naţional «Mihai Viteazul» are faţada deteriorată, cu bucăţi de tencuială desprinsă, motiv pentru care este necesară refacerea faţadei/înlocuirea tâmplăriei deoarece în stadiul actual reprezintă pericol pentru elevi (zona de acces în curtea unităţii de învăţământ)", se mai arată în Caietul de sarcini.

SURSA: Telegrama.ro