Şoferul le-a atras atenţia poliţiştilor încercând să scape de ei, şi astfel a început o urmărire care a inclus şi un mic accident de circulaţie, soldat din fericire numai cu pagube materiale.

 

“La data de 28 mai a.c., în jurul orei 02:30,  în Blejoi, un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi, aflat în exercitare atribuţiilor de serviciu, a observat un conducător auto care, la vederea autospecialei de poliţie, a sărit peste o bordură şi a continuat deplasarea pe direcţia giratoriu suspendat Păuleşti către Blejoi.

 

Poliţiştii au procedat la urmărirea autoturismului în care se afla un bărbat şi o femeie, având în funcţiune mijloacele acustice şi luminoase. Ulterior, urmărirea a continuat până la intersecţia cu sens giratoriu DN 1A şi prelungirea străzii Văleni, moment în care conducătorul auto a acroşat autospeciala de poliţie aflată în urmărire. Conducătorul a fost oprit pe o stradă din municipiul Ploieşti, după ce a fost interceptat de poliţişti. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de  0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, din cercetări, poliţiştii au stabilit că bărbatul de 41 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, a anunţat IJP Prahova.

 

Poliţiştii menţionează că în cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru  săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi  conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

 

 

Sursa: www.actualitateaprahoveana.ro