Foarte mulţi patroni de hoteluri din Prahova nu au fost de acord cu cedarea imobilelor pentru amenajarea unor spaţii de carantină pentru cei veniţi din zonele roşii. Refuzul lor a dus la adoptarea unei decizii dure a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, hotelurile şi pensiunile vor fi rechiziţionate pentru organizarea unor spaţii de carantină.

 

CJSU a aprobat astfel, iniţierea demersurilor necesare pentru efectuarea rechiziţiilor de bunuri şi prestări servicii în interes public de către Comisia mixtă de rechiziţii a judeţului Prahova, la solicitarea autorităţilor publice beneficiare.

 

“Beneficiarii rechiziţiilor de clădiri (spaţii de cazare) şi a prestărilor de servicii în interes public vor fi stabiliţi prin hotărâri ulterioare ale C.J.S.U. Prahova, după identificarea acestor spaţii. Conform Hotărârii C.J.S.U. Prahova nr.28/07.04.2020, măsura excepţională va fi luată cu respectarea strictă a legislaţiei în materie şi în baza „Procedurii operaţionale pentru aplicarea unitară a legislaţiei incidente în materie de rechiziţii de bunuri şi prestări servicii în interes public la instituirea stării de urgenţă sau în cazul prevenirii, localizării şi înlăturării urmărilor unor dezastre“, elaborată de ANRSPS nr.872PS/18.03.2020”, a precizat Prefectura Prahova într-un comunicat de presă.

 

Chiar dacă vor fi rechiziţionate, patronii vor primi o indemnizatie de cazare în valoare de 50 de lei/ zi pentru fiecare persoană carantinată