Consilierii PSD-ALDE cer  organelor de anchetă să verifice sesizările potrivit cărora saci cu deşeuri ar fi aruncaţi, de câteva săptămâni, în anumite puncte din municipiu.

 

Comunicatul consilierilor PSD - ALDE:

 

"Primarul Adrian Dobre şi mafia gunoaielor din Ploieşti

 

De câteva săptămâni, în locuri strategice din Ploieşti, intens circulate, se abandonează saci cu deşeuri menajere. Mai mulţi riverani declară că deşeurile, împachetate în acelaşi fel, deci având aceeaşi provenienţă, sunt abandonate dintr-o maşină neagră cu numere străine. În ultimele două zile, astfel de saci cu gunoi au fost abandonaţi în zona străzii Gheorghe Lazăr (lângă clădirea Tribunalului), în zona pietonalului din faţa Teatrului Toma Caragiu, în faţa Hotelului Central, în sensul giratoriu din Bariera Bucureşti şi lista poate continua.

 

Domnul primar nu a avut până acum curaj să ceară Poliţiei Locale să se uite pe camerele de supraveghere pe care Primăria le deţine în oraş şi să identifice mafioţii. Ştim şi de ce. Domnul primar, la şedinţa operativă din data de 8 iulie 2019 a decis ca RASP să nu mai dispună către operatorul de salubritate ridicarea gunoiului abandonat, ci „de acum încolo nu se va mai da nici un bon până când cineva de la Primărie nu însoţeşte inspectorii”. Decizia s-a aplicat imediat. Bonurile stau la celebrul domn Prună, iar oraşul se umple de gunoaie.

 

Domnul Dobre ţipă ca din gură de şarpe că sunt gunoaie în oraş, dar în acelaşi timp nu îşi face treaba de gospodar al oraşului şi nu putem să credem că acţionează teleghidat de mafia gunoaielor.

 

Având în vedere riscurile uriaşe de sănătate publică pentru ploieşteni, cerem Poliţiei Municipiului Ploieşti să se sesizeze de urgenţă şi, sub supravegherea procurorilor, să realizeze urgent o anchetă pentru a-i identifica pe cei care au abandonat deşeurile în zonele sus-menţionate. În toate aceste zone sunt şi camere de supraveghere ale riveranilor, astfel că identificarea nu ar trebui să necesite demersuri prea complicate.

 

Grupul consilierilor locali PSD-ALDE"