Grupul ALDE din Consiliul Local al Municipiului Ploieşti este PENTRU anveloparea blocurilor, dar ÎMPOTRIVA practicilor abuzive ale primarului Dobre

Dornic ”să ia caimacul” campaniei electorale în beneficiul PNL, domnul primar Dobre a mai pus la cale, astăzi, în stilul caracteristic, ”un eveniment de presă”, interpretând politic decizia noastră de a nu participa la şedinţa pe care a convocat-o de îndată pentru adoptarea hotărârii vizând proiectul de reabilitare termică a celor două blocuri din municipiu prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3.

Calculul dumnealui a fost unul foarte simplu:

A tergiversat adoptarea hotărârii până în prima zi de campanie, când a convocat şi şedinţă de consiliu de îndată, socotind că, dacă hotărârea va trece, va fi contabilizată electoral, cu plus, la PNL, iar dacă nu, oricum va lansa acuzaţii asupra opoziţiei (capital electoral minus pentru PSD-ALDE) şi va avea şi motiv să se plângă tot mandatul cum, din cauza noastră, Ploieştiul a pierdut o finanţare de 3 milioane de lei.

Ei, bine, lucrurile nu stau deloc aşa cum doreşte să le prezinte domnul primar!

Absenţa noastră de la şedinţă a avut drept singură cauză imposibilitatea de a studia documentaţia aferentă proiectului, vinovat de această situaţie fiind exclusiv domnul primar!

Având în vedere că termenul limită pentru depunerea proiectului de finanţare la Călăraşi este ziua de miercuri, 16 noiembrie a.c., în primul rând, domnia-sa ar fi trebuit să organizeze astfel lucrurile încât să nu intrăm în criza de timp pe care, azi, o invocă.

Presupunând- deşi ne este extrem de greu să credem- că nu ar fi vorba despre o tergiversare cu iz electoral, nimic nu îl împiedica pe domnul primar să convoace, luni, 14 noiembrie a.c., o şedinţă extraordinară, aşa cum am solicitat, care să ne acorde răgazul LEGAL, de 3 zile, pentru a ne fi puse  la  dispoziţie  materialele  înscrise  pe ordinea de zi, potrivit art. 39(3) din Legea 215/2001, modificată şi completată.

Potrivit aceleiaşi legi, art.39(4), convocarea de îndată a consiliului local se poate face numai ”în  caz  de  forţă majoră şi  de  maximă urgenţă pentru  rezolvarea  intereselor locuitorilor”, or, în situaţia dată, nu este vorba despre aşa ceva!

Domnul primar nu trebuie să uite că fiecare răspundem pentru votul pe care îl dăm şi că, în consecinţă, avem obligaţia şi dreptul să fim informaţi, aşa cum cere legea, şi nu doar când, cum şi cu ce doreşte dumnealui.

Cu certitudine, beneficiarii proiectului pot fi liniştiţi: nu ne împotrivim, sub nicio formă, reabilitării blocurilor dumnealor!

Ceea ce solicităm este doar ca hotărârea să o luăm în deplină cunoştinţă de cauză, luni, în şedinţă extraordinară, după consultarea documentaţiei, şi nu ”pe picior”, când şi cum vrea domnul primar, brusc trezit la realitate după 5 luni de mandat, în care… chiar! Ce a făcut?

 

SURSA: Comunicat de presă ALDE