Alexandru Băloi, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită în formă continuată, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea bani de la un om de afaceri.

Potrivit unui comunicat al DNA , Alexandru Ion Băloi este acuzat că, în perioada aprilie 2014 — iulie 2015, a primit, în mod repetat, în calitate de manager al SJU Ploieşti, de la un om de afaceri, care este denunţător în cauză, sume de bani reprezentând aproximativ 20% din valoarea facturilor emise de firma acestuia din urmă, în baza unui contract de servicii încheiat cu respectiva unitate spitalicească.

În total, Băloi a primit, în perioada respectivă, 6.500 de lei, banii fiindu-i remişi în trei tranşe care, conform anchetatorilor, se coroborează cu retragerile de numerar din contul societăţii omului de afaceri, atât din punctul de vedere al datei, cât şi al procentajului.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că inculpatul chiar a tergiversat efectuarea plăţilor respective pentru a-i determina pe reprezentanţii firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor.

Managerul SJU Ploieşti a fost prins în flagrant, la data de 26 august, când a primit de la martorul denunţător 3.000 de lei pentru a aproba efectuarea plăţii facturilor restante emise de societatea omului de afaceri şi pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adiţional la un contract de mentenanţă deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale, suma fiind găsită de anchetatori asupra inculpatului.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând managerului SJU Ploieşti, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de menţinere a măsurilor preventive şi asiguratorii.