Peste 3.000 de candidaţi s-au înscris anul acesta la admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina, concurenţa fiind mai mare decât anii trecuţi, iar cel mai vârstnic dintre candidaţi are 37 de ani, în condiţiile în care nu mai există limită de vârstă la înscriere.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, 3.201 candidaţi s-au înscris anul acesta la concursul de admitere pentru cele 505 locuri disponibile la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina.

Din totalul de 3.201 candidaţi de anul acesta, 1.047 sunt femei şi 2.154 sunt bărbaţi. Femeile au susţinut deja probele eliminatorii, iar în urma testelor medicale şi fizice au rămas în concurs 379 de candidate. În prezent se desfăşoară probele fizice pentru candidaţii bărbaţi.

Concurenţii la şcoala de agenţi de poliţie trebuie să treacă teste de alergare viteză pe o distanţă de 50 de metri, femeile trebuind să nu depăşească 8,1 secunde, iar pentru bărbaţi limita de timp fiind de 7,2 secunde. A doua probă fizică o reprezintă aruncarea mingii medicinale, femeile trebuind să arunce o minge cu greutate de două kilograme, iar bărbaţii cu greutate de patru kilograme pe o distanţă de cel puţin şapte metri, iar a treia probă fizică este cea de rezistenţă pe o mie de metri, care trebuie parcurşi în trei minute şi 45 de secunde de către candidaţii bărbaţi, limita de timp pentru femei fiind de patru minute şi zece secunde.

Anul acesta, a fost eliminată limita de vârstă pentru candidaţi, astfel că, dacă până anul trecut candidaţii trebuia să aibă cel mult 27 de ani, anul acesta se poate înscrie oricine, cu condiţia să îndeplinească celelalte criterii.

Conform reprezentantului Şcolii de la Câmpina, cel mai vârstnic candidat înscris anul acesta are 37 de ani, însă majoritatea candidaţilor sunt foarte tineri.

Dintre locurile scoase la concurs la Şcoala de Poliţie din Câmpina, 21 sunt locuri speciale pentru persoanele de etnie rromă şi 16 sunt pentru alte minorităţi naţionale.