Un urs care a coborât din pădure în oraşul Comarnic s-a prins, vineri după amiază, într-un gard al unei grădini. Autorităţile locale au anunţat Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, care au tranchilizat animalul pentru a-l elibera.

Speriat şi agitat, animalul a fost nevoit să aştepte mai multe ore în capcană până când la faţa locului a ajuns o echipă de specialişti din Braşov. Aceştia au tranchilizat ursul şi l-au lăsat apoi în libertate.

Panica s-a instalat încă de vineri dimineaţa în cartierul Podul Lung din Comarnic, după ce localnicii au auzit răgetele disperate ale ursului prins în gard. Îngrijoraţi, oamenii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul autorităţilor. Imediat, în zonă a fost trimisă o echipă de jandarmi şi reprezentanţi ai Asociaţiei Vânătorilor.

Pentru că animalul putea deveni violent, specialiştii au decis ca ursul să fie sedat. Dar cum în judeţul Prahova nu exista nicio armă cu tranchilizant, a mai durat câteva ore până când a sosit o echipă din Braşov care avea în dotare o puşcă specială.

Operaţiunea a fost una de risc maxim, mai ales că ursul adult cântărea peste 150 de kg.

După ce a fost sedat, ursul a fost eliberat din gard, iar specialiştii au supravegheat de la distanţă starea acestuia.

Odată ce a trecut efectul tranchilizantului, ursul scăpat din capcană, şi-a revenit rapid şi s-a îndreptat liniştit spre pădure.

Specialiştii spun că, probabil, animalul flămând a coborât în livezile din zonă după fructe.