Teatrul pentru Copii Ciufulici, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, a sustinut doua reprezentatii ale spectacolui Dragonul, vineri, 3 martie si sambata, 4 martie, de la ora 20.00, in sala Izmir Sanat, in cadrul celei de-a 11-a editii a Festivalului International de Teatru de la Izmir, IZMIR INTERNATIONAL PUPPET DAYS.

Festivalul International de Teatru de la Izmir gazduieste 40 de companii de teatru de papusi din 20 de tari ce vor prezenta publicului 42 de spectacole pe parcursul celor 176 de reprezentatii ce vor fi sustinute atat in spatii interioare cat si in aer liber. Programul festivalului este completat de colocvii, expozitii, ateliere pentru artisti profesionisti si pentru copii.

Publicul spectator din sala Izmir Sanat a urmarit o demonstratie a maiestriei si a virtuozitatii artistilor papusari care insufletesc personajele inspirate de teatrul traditional japonez Bunraku.

Editia din acest an a festivalului are loc in perioada 2-19 martie si se desfasoara sub semnul imaginatiei “Fiecare spectacol de teatru de papusi este o calatorie spre imaginatie si cea mai puternica legatura a lui cu publicul este construita pe visuri” (Selcuk Dincer, Director Festival)