Poliţiştii locali au desfăşurat pe raza municipiului Ploieşti, în cursul serii de miercuri, 15.06.2016, în intervalul orar 17.00 - 21.00, acţiuni în vederea asigurării unui climat de ordine şi linişte publică, precum şi de respectare a curăţeniei pe domeniul public.

În urma activităţilor de patrulare desfăşurate în perimetrul zonelor de agrement din Cartierele Vest, Malu Roşu, Nord, Cina, pe B-dul. Independenţei şi în Parcul dendrologic Mihai Viteazul, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 1525 lei.

Totodată, acţiunile de combatere a faptelor antisociale întreprinse de poliţiştii locali s-au concretizat şi în legitimarea unui număr de 15 persoane, dintre care 7 au primit sancţiunea avertismentului.

Amenzile au vizat nerespectarea prevederilor legale din H.C.L. nr. 228/2006 referitoare la murdărirea domeniului public prin abandonarea deşeurilor menajere, aruncarea cojilor de seminţe pe căile de comunicaţii, în locurile publice sau în alte locuri decât cele special amenajate. De asemenea, poliţiştii locali au sancţionat nepăstrarea în bună folosinţă a băncilor, coşurilor de gunoi, locurilor de joacă pentru copii, precum şi a altor dotări de mobilier urban.

Poliţiştii locali vor intensifica acţiunile de control în ceea ce priveşte respectarea curăţeniei pe domeniul public de pe raza municipiului Ploieşti.