Amenajarea drumului de legătură între DJ 156-DN1, Cartier Parc-Blejoi, a fost finalizată.  Acesta va asigura fluidizarea traficului dinspre Ploieşti spre zona comercială şi Braşov.

Drumul, de utilitate judeţeană, este realizat printr-un parteneriat al primăriei comunei Blejoi cu Consiliul Judeţean Prahova, primind finanţare şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale, prin programul PNDL.

Este vorba de continuarea drumului care duce la Auchan şi care acum permite accesul facil pe DN1 sau Centura de Vest cum mai este cunoscut.
Acest drum are o lungime de 1,3 km care a costat 11.510.405 lei . Finanţarea a venit de la Ministerul Dezvoltării, de la Consiliul Judeţean, primăria Blejoi dar şi din partea unor agenţi economici din zonă. Execuţia lucrării s-a desfăşurat în timp record de numai 9 luni deşi era prevăzut un termen de 12 luni, timp în care au trebuit făcute şi devieri de reţele de apă, ţiţei, electrice etc.

Este un segment de drum care are patru benzi (două pe sens), trotuar, pistă de biciclete şi iluminat stradal pe bază de LED.

„Impreună cu un reprezentant de la Ministerul Dezvoltării, am fost la Blejoi, zona Auchan. Acolo am recepţionat o parte a drumului DJ 156. Avem mai mult de lucru la acest drum, pentru că dorim să continuăm şi la intrarea dinspre Păuleşti către Ploieşti. Acest drum a fost făcut în parteneriat cu Primăria Blejoi. Investiţia a beneficiat de fonduri din partea Consiliului Judeţean Prahova, din partea Ministerului Dezvoltării şi cu sprijinul Primăriei Blejoi şi câţiva sponsori care au donat terenurile aferente lucrării“, a explicat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

„în 2010 s-a readus în discuţia realizarea acestui drum şi de atunci am făcut demersurile pentru finalizarea acestei etape. A durat mult deoarece a trebuit să convingem proprietarii de terenuri din zonă să doneze terenul aferent investiţiei, astfel încât bugetul Consiliului Judeţean să nu fie grevat de o sumă considerabilă de bani. Toate aceste terenuri însumează peste 40.000 mp pe care comuna Blejoi le-a primit cu titlu gratuit de la proprietarii din zonă. Am trecut la faza de execuţie, suma fiind destul de mare. Valoarea investiţiei era de 11.510.405 lei din care numai construcţia şi montajul au reprezentat 10.071.472 lei. A trebuit să găsim şi sursele de finanţare şi aici am avut parteneri pe Consiliul judeţean care ne-a alocat o sumă aferentă devierii reţelei de apă şi de asemenea o sumă de 6 milioane de lei alocată de guvern prin PNDL. La finalizarea lucrărilor suma cheltuită fiind de numai 4.972.000 lei. Restul sumelor fiind alocate de la bugetul localităţii Blejoi şi din contribuţia financiară a unui agent economic din zonă care a donat aproape 1 milion de lei. Lucrările estimate a dura 12 luni, au fost finalizate în 9 luni de zile, cu tot ceea ce a însemnat devierile conductelor şi reţelelor din zonă. Tot drumul are iluminat public cu LED. Este gândit pentru valorile de trafic care sunt şi vor urma în viitorii ani. Are patru benzi, trotuar, pistă de biciclete. Drumul este deschis circulaţiei începând de luni. Recepţia urmând a fi făcută ulterior.

Dacă vă întrebaţi de accesul din DJ156, acel acces a fost creat în momentul în care a fost făcut pasajul de către municipiul Ploieşti pe un teren donat de la un agent economic. Acea investiţie este a municipiului nu a comunei Blejoi. Municipiul Ploieşti nu a dorit să intre în asociere cu noi decât la nivel declarativ“, a declarat Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi.
În cadrul conferinţei de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a prezentat şi viitoarele proiecte din zona Nord – Vest a municipiului Ploieşti.