Societatea de salubritate din Ploieşti a trimis o cerere către Regia Autonomă de Servicii Publice prin care solicită majorarea tarifelor pentru serviciile prestate cu 27%. Reprezentanţii Rosal şi-au motivat cererea prin majorarea tarifelor de depozitare a deşeurilor la rampa ecologică de la Boldeşti (69,58 lei/tonă, fără TVA tariful majorat).

„Am primit o astfel de solicitare însă este incompletă, deoarece se referă doar zona B a Ploieştiului nu şi la zona A. Cu toate că reprezentanţii Rosal şi-au motivat cererea prin majorarea tarifului de depozitare la rampa de deşeuri de la Boldeşti, nu cred că este posibilă o majorare mai mare de 18%, faţă de 27% cât au solicitat dânşii, potrivit contractului de concesiune“, a declarat Radu Brânzei, directorul tehnic al RASP Ploieşti.

Solicitarea a ajuns şi la primărie, aceasta urmând a fi discutată, joi, de consilierii locali din cadrul comisiei 3, de utilităţi publice.

Tarifele actuale sunt de 2 lei/persoană/lună fără TVA pentru încărcat, transportat deşeuri municipale precolectate selectiv de la persoane fizice, asociaţii de proprietari şi de 2,5 lei fără TVA pentru încărcat, transportat deşeuri municipale precolectate neselectiv de la persoane fizice şi asociaţii de proprietari.