Lumea medicală din Prahova este în doliu, după tragica dispariţie a medicilor câmpineni Alexandrina şi Octavian Ionete. Amândoi infectaţi cu Covid-19, ca de altfel întreaga familie, cei doi medici au făcut o formă severă a bolii, ajungând la secţia Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina.

 

Anunţul trist a fost făcut de Federaţia Solidaritatea Sanitară, în cursul zilei de joi:

 

“O tragedie ce ilustrează dramele şi riscurile la care sunt supuse familiile salariaţilor din sănătate implicaţi în lupta cu această epidemie.

 

Medicii Alexandrina şi Octavian IONETE s-au infectat cu coronavirus, au fost internaţi ambii la  Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Câmpina, au luptat pentru viaţa lor, dar în cele din urmă, din nefericire, au pierdut această luptă.

 

Medic primar în Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală a Spitalului Municipal Câmpina, Alexandrina Ionete, care a împlinit 68 de ani cu o zi înainte de deces, a ales să nu se pensioneze  şi a continuat să lucreze în această perioadă dificilă punând în slujba luptei împotriva epidemiei, profesionalismul şi cunoştinţele sale. Exigentă şi strictă în privinţa măsurilor de sănătate şi protecţie împotriva coronavirusului, din păcate, totuşi ea s-a infectat cu Sars-Cov-2 şi mai grav întreaga familie: soţul, cei doi băieţi, nepotul şi nora care e şi însărcinată.

 

Soţul, Octavian Ionete, 70 ani, se pensionase din sistemul sanitar, fost medic radiolog şi şef de secţie al Laboratorului de Radiologie al Spitalului Municipal Campina, a decedat pe 13 decembrie 2020,  cu doar trei zile înaintea soţiei.

 

Pentru profesionalismul de excepţie, pentru asumarea riscului şi dăruirea până la sacrificiul suprem, dr. Alexandrina Ionete va ocupa totdeauna un loc special în Panteonul Eroilor din Sănătate.

 

Veşnică recunoştinţă şi condoleanţe familiei îndurerate”!

 

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

 

 

 

Sursa: www.telegrama.ro