38 elevi de la mai multe licee din Irlanda de Nord şi Germania muncesc pe şantierul Habitat for Humanity din Ploieşti pentru a oferi şansa unor familii cu venituri mici să înceapă o viaţă nouă. Liceeni, cu vârste între 16 şi 18 ani, muncesc între 29 iunie şi 4 iulie la structura de cărămidă pentru cele patru locuinţe construite în sistem cvadruplex de Habitat for Humanity România în Ploieşti.

Liceeni, coordonaţi de profesori, au pregătit vizita în România încă de acum o jumătate de an. Ei au organizat diferite evenimente pentru a strânge banii necesari pentru costurile logistice, dar şi donaţia care va ajuta la ridicarea locuinţelor din Ploieşti. Ross Moore, 17 ani, din Irlanda de Nord a gătit prăjituri pe care le-a vândut rudelor şi vecinilor. Un grup de cinci băieţi mai îndrăzneţi s-au căţărat pe cea mai înaltă clădire din Irlanda, Obel Tower, iar o companie locală le-a sponsorizat călătoria în România. Alţi elevi au strâns o parte din bani din bacşişul primit la casele de marcat din supermarketuri, acolo unde au ajutat cumpărătorii să îşi pună alimentele în plase.

Voluntarii sunt încântaţi de România şi de efortul pe care îl depun cu bucurie pe şantier:“Prima impresie este că România este o ţară foarte frumoasă şi primitoare. Munca grea se compensează cu atmosferă extraordinară de pe şantier şi cu muncitorii Habitat for Humanity care ne ajută la fiecare pas.”, spune Ana Coogan, 17 ani, din Irlanda de Nord.

După o săptămână petrecută pe şantier, voluntarii se vor bucura de vizite la Slănic Prahova, Bran şi Bucureşti.

Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, dezvoltat în parteneriat cu Fundaţia Timken şi Consiliul Local al municipiului Ploieşti, Habitat for Humanity România va construi în sistem cvadruplex opt locuinţe în Ploieşti, între 2015 şi 2016. Habitat for Humanity România a început în luna mai 2015 construcţia primului cvadruplex, alături de voluntari internaţionali şi corporatişti români. De atunci, peste 200 de voluntari străini şi din companiile româneşti au muncit la ridicarea locuinţelor.

Familiile cu venituri mici din Ploieşti pot aplica pentru o locuinţă Habitat for Humanity până pe 30.06.2015. Criteriile de selecţie şi detalii despre procedura de aplicare se găsesc pe website-ul asociaţiei www.habitat.ro .

Habitat for Humanity activează în judeţul Prahova din 2009, prin construcţia şi renovarea caselor pentru familii  defavorizate, construcţia unui centru comunitar independent energetic în Boldeşti-Scăieni şi intervenţii la sistemele de încălzire pentru reducerea riscului la incendii.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit prezentă în 70 de ţări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. Habitat for Humanity România construieşte, reabilitează, oferă consultanţă, suport tehnic şi derulează programe de eficienţă energetică şi de prevenţie şi răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. În România este de 18 ani, timp în care a ajutat peste 36.000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască.