Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti şi operatorul de salubritate, a continuat luni, 4 ianuarie 2016, şi în cea de-a doua parte a zilei, activitatea de deszăpezire în municipiul Ploieşti, acţionând în acest sens cu 21 utilaje cu sărăriţă şi lamă, 4 utilaje cu sărăriţă electrice, 7 utilaje cu lamă şi două încărcătoare frontale.

Astfel, s-a intervenit administrându-se o cantitate de aproximativ 320 de tone amestec material antiderapant  pe podurile -  Sud, D.N. 72, Itau, Fero 1,2 -, pantele Şoseaua Nordului, Andrei Mureşanu, Cameliei, Deltei, Depoului -,  arterele principale – Axa Nord – Sud, Centru Civic, Şoseaua Nordului, Şoseaua Vestului, Cantacuzino, Mărăşeşti, Domnişori, Mihai Bravu, Rudului, Bobâlna, Văleni, Găgeni, Transilvaniei, Democraţiei, Lupeni, Ghe. Doja, Ştrandului, Poştei, etc. – şi arterele secundare din municipiul Ploieşti, conform Planului de măsuri pentru desfăşurarea normală a activităţii rutiere în municipiului Ploieşti în iarna a 2015 – 2016.

De asemenea, în intervalul orar 19.00 – 01.00 s-a acţionat cu material antiderapant şi cu utilaje cu lamă pe arterele principale şi secundare din cartiere, iar în intervalul orar 03.00 – 07.00 s-a acţionat numai cu utilaje cu lamă. De menţionat că, activitatea de deszăpezire a fost continuată şi marţi, 5 ianuarie a.c.

Recomandări către cetăţeni privind activitatea de îndepărtare a zăpezii

Totodată, Primăria Municipiului Ploieşti reaminteşte cetăţenilor că, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr.228/2006, persoanele fizice şi juridice au obligaţia de a înlătura gheaţa sau poleiul de pe  trotuarele din dreptul locuinţelor sau sediilor firmelor.

În acest sens, facem un apel la cetăţeni şi persoanele juridice să nu arunce zăpada îndepărtată pe căile de circulaţie rutieră şi recomandăm ca aceasta să fie depozitată pe trotuar.