Consiliul Judeţean a împărţit banii rezultaţi din cota de 20% din veniturile defalcate de la bugetul de stat, către localităţile prahovene. Suma pe care a trebuit să o distribuie Consiliul Judeţean se ridică la 41,8 milioane de lei (9,2 milioane de euro).

Suma este destinată primăriilor din cele 104 localităţi prahovene pentru plata arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare dar pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală.

Grosul sumei, 33,8 milioane de lei au fost alocaţi către 88 de comune, 7,8 milioane de lei către 12 oraşe şi 200.000 de lei către Ploieşti. Majoritatea banilor vor fi folosiţi pentru programele de dezvoltare  şi a proiectelor de infrastructură.

Localităţile prahovene au primit sume cuprinse între 200.000 de lei şi 850.000 de lei.

Dintre comune, Bucovul a primit cea mai mare sumă 650.000 de lei, iar dintre oraşe Breaza cu 850.000 de lei. Comunele fără probleme financiare precum Brazi şi Ariceştii Rahtivani nu au primit nimic. De asemenea nici Câmpina nu a primit sume din aceste cote.

Evident nu au lipsit controversele, consilierii PDL fiind nemulţumiţi deoarece amendamentelor lor privind modificarea procentelor acestor sume către anumite localităţi, au fost respinse prin votul majorităţii.

Suma totală a fost împărţită aproximativ echitabil către unităţile administrativ teritoriale şi după negocieri între grupurile USL – PDL.

Iată cum au fost repartizaţi banii către localităţile prahovene: