În urmă cu aproximativ trei ani, fostul primar al Ploieştiului Andrei Volosevici era chemat de DNA fiind anunţat că este cercetat penal pentru abuz în serviciu. Atunci Volosevici a făcut un gest rar întâlnit la politicienii români şi a anuţat public că renunţă la candidatura sa pentru un nou mandat de primar al Ploieştiului.

L-a propulsat atunci drept candidat pe bunul său prieten (între timp relaţiile s-au răcit...) Adrian Dobre. Astăzi, actualul edil al Ploieştiului dă dovadă de laşitate şi nu face un pas înapoi deşi este cercetat penal în mai multe dosare ale DNA.

Ultimul dosar este legat de  mai mulţi poliţişti locali care au fost trimişi în judecată în 2017, fiind acuzaţi de abuz în serviciu, scrie Ziarul Incomod.  Cauza în care aceştia au fost trimişi în judecată a ajuns pe rolul Judecătoriei Ploieşti în data de 27 ianuarie 2017. Conform legislaţiei în vigoare, funcţionarii publici trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie şi de serviciu trebuie suspendaţi din funcţie. Suspendarea se face prin dispoziţie semnată de primarul în funcţie.

Deşi poliţiştii locali au fost trimişi în judecată încă de la începutul anului, primarul Adrian Dobre nu i-a suspendat din funcţie.

Cum primarul Adrian Dobre nu i-a suspendat pe poliţiştii locali după ce au fost trimişi în judecată, DNA a deschis un dosar penal ca urmare a unei plângeri care îl viza pe primarul Adrian Dobre, efectuând cercetări “in rem” pentru abuz în serviciu

“Prin Ordonanţa nr. 505/P/2017 din 20.09.2017, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus – în favoarea unităţii noastre de Parchet – declinarea competenţei de soluţionare a cauzei având ca obiect denunţurile formulate de (…) împotriva primarului municipiului Ploieşti – Dobre Adrian, conducerii Poliţiei Locale Ploieşti (instituţie subordonată Consiliului Local Ploieşti) şi altor funcţionari publici, sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, prev. de art. 13(2) din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.P., cauza fiind înregistrată la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti”, se arată într-o ordonanţă a procurorului DNA.

SURSA : Ziarul Incomod