Veste bună pentru poliţiştii locali din Câmpina. Cei 42 de angajaţi ai instituţiei vor primi, de la 1 ianuarie 2015, normă de hrană, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă 65/2014, care modifică Legea Poliţiei Locale, scrie http://www.campinaph.ro

Consiliul Local Câmpina a aprobat acordarea normei de hrană (neimpozabile) în valoare de 24 lei pe zi lucrată. Decizia aduce un plus de aproximativ 500 lei la salariul unui agent local.

În conformitate cu Ordinul 117/2009 al ministrului Apărării Naţionale, norma de hrană pentru un poliţist este de 24 lei/zi calendaristică, dar la Câmpina, ar fi însemnat o cheltuială de la bugetul local de 367.920 lei pe an.

Consilierii câmpineni au aprobat 24 lei pe zi lucrată pornind de la faptul că OUG 65 prevede că autorităţile locale pot acorda norma de hrană în limita bugetului aprobat, iar Poliţia Locală este o structură aflată în subordinea administraţiei publice.

În aceste condiţii, suma totală care va trebui alocată anul viitor, de la bugetul municipiului, pentru norma de hrană a poliţiştilor locali este de aproximativ 250.000 lei.
Poliţia Locală Câmpina are 42 de angajaţi din care: 29 la Ordine publică şi pază obiective, 8 la Serviciul comercial, circulaţie rutieră, disciplina în construcţii şi protecţia mediului şi 5 angajaţi la Compartimentul relaţii cu publicul, dispecerat şi informatizare.

SURSA şi FOTO: campinaph.ro