Reprezentanţii SC Hale şi Pieţe Ploieşti au inaugurat piaţa din cartierul Malu Roşu, după ce au fost finalizate lucrările de construcţie şi amenajare. Piaţa respectivă a fost mistuită de flăcări în luna mai a anului trecut în urma unui scurt circuit produs la unul din magazine.

După 9 luni, în care proiectul a fost refăcut, piaţa a fost complet reconstruită folosindu-se structură metalică şi plafon din elemente de OSB. De asemenea, toată suprafaţa pieţei de 930 mp este complet acoperită şi izolată. Piaţa are o capacitate de 90 de mese şi 21 de spaţii comerciale pe inelul exterior.

Deocamdată erau folosite doar 70 de tarabe, urmând ca din primăvară să apară şi alţi comercianţi. Costul total al lucrării şi amenajării se ridică la valoarea de 100.000 de euro.

Conducerea Hale şi Pieţe intenţionează să mărească piaţa prin amenajarea unui spaţiu de 500 mp, de vizavi unde a funcţionat o piaţă improvizată, pe durata efectuării lucrărilor.

Noul şef al pieţei din Malu Roşu este Mircea Chivu, fostul primar al comunei Râfov. Acesta a ocupat postul prin concurs, în urmă cu opt zile, după ce fostul şef al pieţei a murit în urmă cu ceva timp.