Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism – Prahova desfăşoară în perioada 22- 26 iulie „Săptămâna porţilor deschise“. În cadrul evenimentului, prahovenii pot beneficia de evaluări psihologice gratuite. De altfel, primul pas în stabilirea unui program de intervenţie individualizat, în scopul dobândirii de abilităţi de comunicare, relaţionare, socializare, de către persoana cu autism, îl reprezintă evaluarea psihologică iniţială

Evaluarea gratuită de la centru se realizează cu ajutorul testelor psihologice DENVER II, BASC II şi ABAS II, de către personal de specialitate, instruit în aplicarea acestora. „Săptămâna porţilor deschise“ se desfăşoară în perioada 22 – 26 iulie, la Centrul pentru consiliere şi asistenţă a persoanelor cu autism Prahova, pentru evaluare psihologică gratuită. Adresa: Intrarea Cazărmii nr. 2, bl. 155 A, apt.3, interfon 03, Ploieşti, jud. Prahova.
Centrul de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism din Prahova a fost înfiinţat de Fundaţia Romanian Angel Appeal, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice – Direcţia Protecţia Copilului şi cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, prin proiectul „Şi ei trebuie să aibă o şansă! – program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist”. Proiectul face parte dintr-o reţea naţională de 40 de centre care oferă servicii gratuite şi urmăreşte creşterea şanselor de integrare socială şi, ulterior, de acces pe piaţa muncii a copiilor şi tinerilor cu autism, prin diagnosticare precoce şi facilitarea accesului la servicii şi programe de recuperare şi asistenţă specializată.