Actiune pentru salvarea a doi turisti de nationalitate americana,cu varste de 22 si 24 de ani, rataciti pe traseul Jepii Mici din masivul Bucegi. Acestia, profitand de vremea frumoasa de pe Valea Prahovei, in jurul orei 15.00 au inceput sa parcurga traseul montan din Busteni, pe Valea Spumoasa, sperand sa ajunga pana la Crucea Caraiman, dar, necunoscand traseele montane, si epuizati fizic, s-au ratacit in zona Jepii Mici.

In jurul orei 19.21, cei doi turisti americani au apelat numarul unic de urgenta 112, solicitand sprijinul jandarmilor. In cautarea si recuperarea acestora au plecat 6 jandarmi din cadrul detasamentului Sinaia, in jurul orei 23.15 efectivele fiind suplimentate cu inca 3 subofiteri jandarmi. La ora 23.34 au ajuns la cei doi cetateni americani,gasindu-i blocati pe o saritoare( stanca), la 5 m pe cursul unui parau in zona Valea Spumoasa. S-a procedat la coborarea acestora cu coarda in ham si apoi coborarea, pe traseu , pana in orasul Busteni.

Actiunea a fost foarte dificila, fiind de durata, din cauza reliefului, a traseului accidentat si a intunericului, incheindu-se in jurul orei 04.00, fara probleme deosebite, nefiind nevoie de ingrijiri medicale de specialitate.