Numărul cazurilor de coronavirul din Prahova a crescut la 6. Conform unor surse este vorba despre 4 angajaţi ai UPETROM 1 Mai Ploiesti care au intrat în contact cu directorul care a contactat boala pe filiera senatorului PNL Vergi Chiţac.

În acest moment, în Prahova avem 76 de persoane în carantina şi 2603 persoane izolate.

La nivel central, au fost confirmate 52 de noi îmbolnăviri, iar 52 de persoane au fost declarate vindecate şi externate (36 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, unul la Constanţa şi unul la Iaşi).
 

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între un an şi 74 de ani.
 

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 14 pacienţi, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
 

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 117 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia a aplicat 329 de sancţiuni contravenţionale  pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Le reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.