Medicii din întreaga Românie se luptă zi de zi cu epidemia de coronavirus, maladie care a omorât mii de oameni în Italia şi Spania. Din păcate, lupta aceasta contra cronometru scoate la iveală lipsurile sistemului medical din România şi tot mai multe persoane încep o cursă nebună în încercarea de a salva cât mai multe vieţi. Din păcate, medicii şi celelalte cadre medicale sunt expuşi direct îmbolnăvirii, iar lipsa de echipament adecvat îi face să fie expuşi minut.

Doi reputaţi medici din Spitalul Judeţean Ploieşti, medicul Carmen Ionică, şefa Secţiei Chirurgie II, şi doctorul Mihai Albu, şeful Secţiei Cardiologie, au lansat o strângere de fonduri pentru a putea face rost urgent de echipamente de protecţie:

Publicăm integral postarea de pe reţelele de socializare a medicului Carmen Ionică:

"Simt că este timpul să ne mobilizam noi, la nivel de comunitate; este timpul să nu ne mai pierdem vremea arătând cu degetul şi să aruncam vina pe cei ce ne conduc

Mi-am dedicat întreaga viaţă şi cariera în beneficiul celor suferinzi, sperând, zi de zi, pentru ca pacienţii mei să aibă şansa unei vieţi îndelungate.


Acum este momentul să acţionăm!

Astfel, împreuna cu medicul Marian Albu şi echipa medicala SJUP, cu ajutorul asociaţiei Cardio Team, am pornit o campanie de donaţie pentru a proteja cadrele medicale şi a eficientiza tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

Toţi banii strânşi for fi folosiţi pentru achiziţionarea de:

⚪️Echipamentele de protecţie şi dezinfectanţii

⚪️Teste rapide pentru diagnostic

⚪️Aparatură necesară secţiei de terapie intensivă


Lucrăm în strânsă legatură cu alte fundaţii din România pentru a identifica cele mai bune oferte şi furnizori ce pot livra cât mai rapid echipamentele şi materialele necesare.

Cei ce doresc să doneze pot contacta echipa noastră prin email:

Zamfir Otilia ([email protected])
Vlad Ionică ([email protected])


Link CONTRACT DE DONAŢIE/SPONSORIZARE: : https://drive.google.com/…/1FP_tOAUvxo7uJsPObsDvZSxvxoKr_N9…

IBAN ASOCIAŢIE: RO45 BTRL RONC RT02 2117 6501 Banca Transilvania