La nivelul judeţului Prahova, în data de 30 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 1631 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieşit de sub această măsură 111 persoane şi au intrat alte 271. În carantină instituţionalizată se mai află 19 cetăţeni.

 

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 396 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 14 au decedat, iar 108 au fost declarate vindecate şi externate.

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătăţii nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 29 iunie, au mai fost externaţi zece pacienţi asimptomatici sau cu forme uşoare ale bolii COVID-19. Aceştia au obligaţia să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătate a acestor pacienţi se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscrişi la un medic de familie sunt monitorizaţi zilnic de către DSP. În total, în baza Ordinului amintit mai sus, 91 de prahoveni au fost externaţi, dar cu obligaţia să respecte regulile precizate. 

 

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ, destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, sunt internaţi zece pacienţi (opt sunt ventilaţi mecanic).

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acţiunile privind ordinea şi siguranţa publică şi alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 29 iunie 2020, în cadrul acţiunilor punctuale, au fost verificate şase societăţi comerciale. Au fost legitimate 251 de persoane şi oprite în trafic 197 de autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1717 persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 76 de sancţiuni, în valoare de 38.500 de lei.

 

Documentele  oficiale emise la nivel naţional în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secţiuna Hotărâri şi legislaţie.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informaţii de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică).

Cetăţenii sunt sfătuiţi să se informeze doar din surse oficiale, dar şi să apeleze pentru recomandări sau alte informaţii la TELVERDE - 0800.800.358.

 

INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL PRAHOVA

30 IUNIE 2020