În intervalul  24 – 25 aprilie a.c., pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor au desfăşurat 33 de misiuni, dintre care: 22 misiuni ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat şi asistenţei medicale de urgenţă, 3 incendii, 3 misiuni pentru asigurare zonă accidente rutiere, 3 misiuni de verificare în teren a unor obiective din raioanele de intervenţie, precum şi de instruire şi educaţie preventivă a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă şi 4 alte situaţii de urgenţă.

Cu ocazia recunoaşterilor în teren au fost verificate căile de acces la obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

 

Miercuri spre joi dimineaţa, în jurul orei 02:55, pompierii militari au acţionat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mai multe anexe gospodăreşti din localitatea Mizil.

La sosirea pompierilor militari la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, cu pericol de propagare la locuinţă. La locul evenimentului s-au deplasat 2 autospeciale de stingere, iar operaţiunea de intervenţie a fost finalizată în jurul orei 05:01.

9 pompieri militari au acţionat pentru localizarea si lichidarea incendiului şi pentru înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice. Ca urmare a incendiului, au ars trei magazii, o bucătărie de vară, bunurile aferente, electronice şi 1200 kg. lemne.

 

Pompierii militari au fost în alertă, după ce, în această dimineaţa, a izbucnit un incendiu violent la o fabrică de brichete şi peleţi, din localitatea prahoveană Comarnic.

Focul a cuprins rapid o suprafaţă de 120 mp, cu pericol de propagare la imobilele situate în apropiere.

La faţa locului au intervenit, iniţial, 2 autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţa SMURD, însă a fost nevoie de suplimentarea forţelor de intervenţie cu alte două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

19 pompieri militari au acţionat pentru lichidarea incendiului, respectiv pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative generate de eveniment.

Operaţiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate, de temperatura ridicată şi fumul dens.