Recomandarea comisiei ministerului sănătăţii de a suspenda activitatea mai multor secţii ale Spitalului Judeţean, precum cele de pe strada Buna Vestire se loveşte de imposibilitatea tehnică şi financiară de a aplica astfel de măsuri. Este vorba de secţiile interne II ( hematologie şi endocrinologie), gastroenterologie, dermato-venerologie şi suspendarea activităţii blocului alimentar şi mutarea acestuia în cadrul sediului central de pe strada Găgeni. Recomandarea are la bază condiţiile improprii, şi structura precară a clădiri.

Conducerea Consiliului Judeţean este de părere că aplicarea acestor măsuri necesită un efort financiar suplimentar.

„A muta în 14 zile o secţie de acolo înseamnă a rezolva nişte probleme financiare care nu există. Probabil că ministerul sănătăţii dă banii, pentru că este un act medical. Partea noastră care ne revine este să o igienizăm, să o aducem în stare de funcţionare. A închide două bucătării în şapte zile fără a lua măsurile de transport a hranei nu se poate face chiar aşa de uşor“, a precizat Mircea Cosma, preşedintele CJ.

Personalul din cadrul secţiilor de pe Buna Vestire au  protestat marţi, împotriva suspendării activităţii în actualul sediu.