TITLURILE ZILEI:
• Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    • Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor    • Proiectul de hotărâre privind interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii, aprobat de CGMB; fac excepţie caii, câinii, porumbeii, papagalii şi animalele folosite în delfinarii sau acvarii    • Peste 80 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei, ocupate de 1 Mai    • UBER România: Am primit asigurări de la Guvern că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul nostru şi nici şoferii parteneri    • FIFA: România, amendată cu 8.000 de franci elveţieni din cauza comportamentului spectatorilor la meciul cu Danemarca    • Cele mai falsificate alimente    • Maxima zilei - 28 aprilie 2017    • Bancul zilei din data de 28 aprilie 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Vineri - 28 aprilie 2017 3:30:19

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Video: Tancul stealth vine din Polonia


2 aprilie 2014

citeşte totul despre:
polish stealth tank,
pl01 project,
tancul polonez invizibil,
tancul polonez,
tancul stealth,
indentificarea,
exploziva,
cuprinde,
productia,
punct,
senzorii,
vedere,
special,
unghiuri,
tancului,
vehicului,
razboi,
numai,
indetectabilrating     (108 vizualizări)

Inginerii polonezi lucrează la un tanc ce depăşeşte din punct de vedere tehnic modelele precedente concepute de Occident.

Conceptul PL-01 stealth cuprinde tehnologii care îl fac invizibil pe sistemele de detectare termică, precum senzorii cu infraroşu.

Tancul futuristic este programat a intra în producţia de serie, începând din 2018, şi va fi disponobil pentru export din 2022.

Noutatea adusă de aceste model este reprezentată de capacitatea sa de a deveni indetectabil prin simpla atingere a unui buton.

Tancul este denumit PL-01. Proiectul propune o vizibilitate redusă pentru senzorii în infraroşu, radar şi semnătură vizuală, înseamnând că acesta nu va avea multe unghiuri şi va fi aproape invizibil.

Construit de fima poloneză Obrum şi BAE, vehiculul de război va cântări numai 35 de tone, un prototip funcţional fiind aşteptat în anul 2016. Vehicului va avea şapte metri lungime şi va fi operat de un echipaj compus din trei persoane. 

Armamentul principal constă într-un tun cu ţeavă lisă de 105 mm sau de 120 mm, care poate trage atât cu muniţie explozivă, perforantă dar şi cu proiectile ghidate.

Tancul va fi dotat cu un motor diesel cu o putere de 940 cai putere şi un sistem special de evacuare dispersată pentru a reduce detecţia pentru senzorii infraroşu.

Indentificarea tancului va fi extrem de dificilă pentru că acesta este proiectat pentru a induce confuzie sistemelor şi operatorilor care detectează căldura emanată de vehicule. Amprenta termică poate fi derutantă deoarece este similară cu cea a unui autoturism.

 

 
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doi politisti la biserica; unul dintre ei il intreaba pe preot care avea bratul in ghips:
– Ce ai patit, parinte?
– Nimic fiule, m-am impiedicat de bideu si mi-am rupt mana.
Ies politaii din biserica si primul il intreaba pe al doilea:
– Ce dracu e ala bideu???
– Eu de unde sa stiu, sunt mai bine de zece ani de cand nu am mai fost la biserica!
„Nu aduna bani, adună-te cu oameni buni!” — Nikolai Gogol

Curs valutar
27 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5289 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1565 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3615 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online